Gyakran ismételt kérdések

Az évek során felmerült fontos kérdések megválaszolása:

Felhasználási feltételek


"100%-os megbízhatóságú és pontosságú a mérés? Garanciát vállalnak rá?"

Ezt a kérdést úgy lehet legjobban megválaszolni, hogy amikor nekiállunk a kút kivitelezésének talajréteg vizsgálat, mérés nélkül, akkor semmilyen támpontunk, és tudásunk nincs arról, hogy a kiválasztott helyen milyen talajviszonyokkal találkozhatunk. Ebben az esetben vakon állunk neki.
A talajrétegvizsgálati mérés az egyik legújabb technológiát hívja segítségül azért, hogy ezáltal a lehető legtöbb információt tudjuk megállapítani a leendő kútjáról. Mivel ez is csak egy gép, készülék, aminek a gyártó által meghatározott mérési pontossága és adott mintavételezési frekvenciája van, így 100%-os pontosságot és garanciát felelőtlenség lenne ígérni, hiszen akkor gyakorlatilag 150m mélységig minden egyes miliméterenként kellene a talajrétegekből mintát (vezetőképességi értéket) venni, ami belátható, hogy a végtelenségig tartana.
Mi nem hitegetni szeretnénk, hanem a lehető legtöbb adatot és információt szolgáltatni az Ön előtt álló kút projekthez, hogy objektíven tudjon dönteni, számolni. Ebben az esetben Ön már nem vakon fog nekiállni a feladatnak.

"Rengeteg, kifogyhatatlan mennyiségű vizem lesz ott ahol a kutat mondják?"

Az adott területen, ahol a mérést végezzük minden esetben a legjobb, legtöbb potenciával rendelkező helyet fogjuk Önnek kijelölni, így elmondható az, hogy ha bárhol máshol próbálkoznának a mérés területén a kút kivitelezésével, ott gyengébb eredményekre számíthatnának.
A vízhozamot felszíni kutatással, méréssel nem lehet meghatározni, csak próbafúrással. A végleges vízhozam sok tényező szorzata, pl. helyi vízadó réteg minősége, intenzitása, rétegnyomás nagysága stb.