Szolgáltatás

Szolgáltatásunk ismertetése

Feladataink a következőkből tevődnek össze: 

1. Utazás a helyszínre

A vízkimérés helyszínére való eljutás a mi felelősségünk, legyen az az ország bármely pontján.

2. Vízkimérés

Kétféle mérési mód közül lehet választani, mely egy nagyobb terület lefedésére alkalmas mérés és egy kisebb terület lefedésére alkalmas, ugyanakkor precízebb mérés. A kiválasztásában is segítünk.

3. Adatok kiértékelése

A műszeres vízkeresés után a begyűjtött adatokat kiértékeljük és elkészítjük belőle a talajtérképet, víztérképet, melyet elektronikus formában is a rendelkezésére bocsátjuk.

4. Szaktanácsadás

Az adatok kiértékelése után javaslatot teszünk a kút pontos helyének és mélységének kialakításához. Minden további felmerülő kérdésre is szívesen válaszolunk.


Hogyan kell értelmezni az eredményeket?

A műszeres vízkeresés megismerése

A 2D-s vertikális elektromos szondázásnál lényegében egy vonal mentén a földet függőlegesen elmetsszük, és a felszínen adatokat gyűjtünk be a föld alatt található anyagszerkezetekről. Ezt a metszetet vizsgáljuk és értelmezzük, úgy ahogyan a képen látszik. A különböző vonalak különböző talajrétegeket jeletenek. Minél puhább és nedvesebb ez a talaj, annál kisebb számot látunk ezeken a vonalakon (pl.: 0,055), és minél nagyobb ez az érték, az annál keményebb és szárazabb anyagra utal (pl.: 1,2). A színek is segítenek az értelmezésben: kéktől - pirosig terjed a színskála, ahol a kék a puhább, nedvesebb, a piros a szárazabb, keményebb talajszerkezet.
A talajrétegek ellenálási értékein kívül különböző talajszerkezeti formációkat, gyűrődéseket, anomáliákat is keresünk (pl.: meder formáció, tölcsér formáció), melyek hozzájárulhatnak a kutak jobb, stabilabb vízhozamához.
Ezeket az információkat a mérés helyszínén és írásos formában is elmagyarázzuk, leírjuk Önnek, így az adatokat Ön a későbbiekben is fel tudja használni.

Elérhetőség

Csapó Tamás, Veresegyház, EV-799692

E-mail: info@vizkereses.hu
Tel.: +36 20 976 7357